Izabrana ponuda

Informacije o ponudi: Crna Gora, Hrvatska, Bosna

Napravite razliku i vidite tri zemlje u pet dana.Pogledajte naš fantastični itinerer koji ćete naći ispod! Jednostavno očaravajuće!

 

Dan 1: Dubrovnik – Kotor

Nakon dolaska na Dubrovački aerodrom predlažemo vožnju do Kotora, sa pauzom za fotografisanje na Verigama i u Perastu, slavnom baroknom gradu iz XV vijeka, gdje možete posjetiti vještačko ostrvo sa crkvom posvećenoj Gospi od Skrpijela.. Vožnja do Kotora. Parkirajte vaše vozilo, ulazeći na Vrata od Mora nastavite uskim ulicama i malim zbijenim (kompaktnim) trgovima, koji čuvaju tajne Venecijanskog vremena, okruženog u dužini 4.5 km bedemima sagrađenim od IX do XIX vijeka. Možda najljepši kulturni spomenik ne samo u Kotoru ali takođe i u okruženju, katedrala Sv.Tripuna, će Vam dopustiti da uđete i pogledate zadivljujuću arhiktekturu iz 1166. Takođe predlažemo posjetu Pomorskom Muzeju Crne Gore, koji se nalazi u bivšoj aristokratskoj palati, gdje mnogi modeli brodova, barki, portreta poznatih kapetana, sačuvanih predmeta brodova, nakita, oružja itd. će Vas pozvati da postanete dio slavne plovidbene tradicije. Noćenje u Kotoru.


Dan 2: Kotor – Podgorica

Nakon doručka predlažemo posjetu Starom gradu Budva, prelijepom centru Crnogorskog turizma, često zvanim “biser Mediterana”, poznatom po svojim pjeskovitim plažama i uzbudljivom noćnom životu. Slobodno vrijeme za posjetu lokalnih butika i prodavnica, kako Budva nudi velike šoping mogućnosti. Vožnja do Virpazara. Na putu kratka pauzu za fotografisanje iznad dobro poznatog kompleksa Sveti Stefan. Princeza Margaret, Merlin Monro, Bobi Fišer, Sofija Loren i Karlo Ponti, Kirk Daglas, Klaudia Šifer i Silvester Stalone su samo neka od imena na listi posjetilaca ovog veličanstvenog poluostrva. Virpazar je malo naselje koje je smješteno na sjevernom djelu velikog Skadarskog jezera, najvećem jezeru na Balkanu, najvećem rezervatu ptica i poslednjem prirodnom staništu pelikanske vrste u Evropi. Napravite pauzu za kafu a potom nastavite vožnju za Podgoricu, Crnogorski glavni grad, smješten na šest rijeka. Noćenje u Podgorici.

Dan 3: Podgorica – Herceg Novi

Doručak. Panoramsko razgledanje Podgorice da bi upoznali glavni grad, potom se odvezite do Cetinja, Crnogorske prijestojnice, uzivajte u mjestu gdje se susreću kontinentalna i mediteranska klima, koja dolazi sa obale noseći lagani povjetarac. Na Cetinju posjetite Dvorac Kralja Nikole u njegovom glamuroznom sjaju, sada pretvoren u nacionalni muzej. Nedaleko od muzeja nalazi se srednjovjekovni Cetinjski manastir koji, među relikvijama čuva desnu ruku Sv.Jovana Krstitelja, jedan od razloga brojnih hodočašća iz citavog svijeta. Nakon posjete muzeja idemo do Njeguša, manjeg naselja u blizini Cetinja, gdje možete probati domaću hranu (pršut, domaći hleb i sir) i pića (vino, medovina i rakija  u jednom od seoskih restorana. Nakon toga nezaboravan doživljaj putem od 25 serpentina će nas dovesti sa nadmorske visine od 900m do 0, gdje ćemo pronaći Kotor, srednjovjekovni grad. Spustajući se vidjećete jedan od 25 najljepših zaliva u svijetu, Bokokotorski, koji je na listi UNESC-a. Nakon toga odvezite se do Tivta, a potom traektom do Herceg Novog, tropski grad cvijeća, sunca, banana, zelenila i “beskonačnih skalina”. Istorija ovog grada će Vas vratiti kroz vrijeme, dok Vas miris mimoze bude mamio na suncu igrajući se duhom proslosti i omamljujucim nasledstvom. Noćenje u Herceg Novom.


Dan 4: Herceg Novi – Trebinje – Dubrovnik

Nakon doručka, odvezite se do Trebinja, Bosna i Hercegovina, provedite predivno jutro u ovom gradu. Odmorite se i nastavite do Dubrovnika. Posjetite Stari grad. Noćenje u Dubrovniku.

 

Day 5: Dubrovnik

Doručak. Vraćanje kola na Dubrovački aerodrom. Srećan put.