Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
jedrenje

Informacije o ponudi: Jedrenje

JEDRENJE U CRNOJ GORI

 

Predivno, prozirno, toplo more, povoljni vjetrovi, 240 sunčanih dana godišnje, obala nenarušene ljepote i puna razloga za istraživanje – učiniće jedriličarima boravak u Crnoj Gori savršenim.

Magična svjetlost crnogorskog primorja odavno je otkrivena. Ostrvca, zalivi, zatoni, pješčane, šljunkovite, kamene plaže, uređene i divlje, naselja uronjena u cvijeće i stari kameni gradovi i odbrambeni zidovi, arheološka nalazišta, danas su još dostupniji. Savremeno opremljene marine pružaju sve što je kapetanima novog doba, spremnim da putuju onako kako se oduvijek putovalo morima, potrebno. Bilo da su u prolazu ili da u njima stacioniraju svoj brod.

Jedrilicu možete i iznajmiti i sa skiperima izabrati dnevnu ili višednevnu rutu. Oni će vam preporučiti i atraktivna mjesta za ronjenje.

Obala nudi i veliki izbor odličnih restorana. Probajte lokalnu kuhinju i izvrsna lokalna vina. Zabavite se na ljetnjim feštama do zore.

Najpopularnija odredišta su:

Tivat

Luku u Tivtu mnoge slavne ličnosti nazivaju svojim domom. Ekskluzivnost jedne od najljepših luka na Mediteranu čini kombinacija fantastičnog prirodnog položaja i okruženja i usluge svjetskog nivoa. Njen šarm čine i luksuzni hoteli i vile uz samo more, restorani s tradicionalnom kuhinjom, barovi, veliki izbor sportskih i kulturnih aktivnosti.

Boka

Bokokotorski zaliv je idealna destinacija za ljubitelje jedrenja. Plovidba Bokom je istraživanje prepuno iznenađenja. Na ulasku, zaliv izgleda mali, a onda se raširi u četiri zaliva i mnoštvo uvala i izduži u visinu - više od hiljadu metara! Uz neprekidno mijenjanje kursa, u širinu i visinu razvija se i divljenje i strahopoštovanje. Prirodni zid štiti mala ribarska mjesta i gradove uz bokeljšku obalu. On je i ram za sliku dva ostrvceta ispred čuvenog grada Perasta.

Kotor

Na jugoistoku Boke, na mjestu gdje je more najdublje zašlo u kopno, nalazi se Kotor, jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Jadranu. U ovo stjecište turista, u luku koja je danas tik uz Jadransku magistralu, pristižu  kruzeri tokom čitave godine. Na listi destinacija koje treba posjetiti u 2016. Lonely Planet je prvo mjesto rezervisao za Kotor.

Herceg Novi

Grad umjetnika na ulazu u Bokokotorski zaliv. Ušuškan u zelenilo i cvijeće, očarava svjetlošću i mirom, srednjovjekovnim tvrđavama i brojnim izletištima. Njegovi aduti su i skrivene uvale za kupanje i male romantične luke u okolini, atraktivna mjesta za ronjenje, ostrvo Mamula, kamene kuće u starim selima na planini, tradicionalne fešte u slavu cvijeća.

Budva

Budvu, grad Kadma i Harmonije, vole svi, ne samo ljubitelji dnevnih žurki na plaži i noćnog provoda u barovima i diskotekama do svitanja. Budvanska rivijera nudi veliki izbor pješčanih plaža, uživanje u svim sportovima na vodi, u vazduhu i na kopnu  za sve generacije. Veliki je i izbor hotela, apartmana, restorana internacionalne i tradicionalne kuhinje.

Bar

Najveća luka u Crnoj Gori, prostran, čist, lijepo uređen lučki grad s divnim šetalištem. Njegove plaže treba otkrivati jednu po jednu, uživajući u hladovini borova i maslina. Stari Bar je arheološka riznica kroz koju ne treba žuriti da bi se, kao u vremeplovu, doživjele smjene civilizacija u više hiljada godina. Treba vidjeti i drugu barsku obalu – duž Skadarskog jezera.

Ulcinj

I Ulcinj je stari grad, prepun gusarskih tajni. Orijentalni duh daje mu posebnu draž, kao i prirodne atrakcije: ljekovite plaže, rijeka Bojana koja svojom deltom radja nudističko ostrvo “Ada Bojana”, Šasko jezero, uvala Valdanos, ptice na Solani. Maestral na Velikoj plaži okuplja ljubitelje kajtsurfinga, a riblji restorani na Bojani su, uz zalazak sunca, nešto što se u Crnoj Gori mora vidjeti.