Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
Paraglajding

Informacije o ponudi: Paraglajding

PARAGLAJDING U CRNOJ GORI

U planinskoj Crnoj Gori terena za paraglajding ima gotovo svuda. Popularne su padine iznad morske obale, a pored njih ima i udaljenijih lokacija koje zahtijevaju više pješačenja i nošenja opreme.

Brajići
Mjesto iznad Budvanske revijere na 750 mnv, ima kratko i kamenito uzletištem malog nagiba. Vjetar jači od 4m/s izaziva dosta turbulencije na startu, pa nije pogodna za početnike. Najčešća zona slijetanja je plaža u Bečićima, a orijentacija padine je pretežno južna.

Paštrovićka gora
U mjestu Bijele Poljane, u neposrednoj blizini Jadranske magistrale je poletište sa Paštrovićke gore, na širokoj i travom obrasloj padini. Nadmorska visina starta je 687 mnv, orijentacija padine dominantno južna i, za razliku od poletišta na Brajićima, veoma je pogodno za manje iskusne pilote. Automobilom je moguć pristup do samog starta, a zona slijetanja je plaža u Buljaricama.

Radoštak
Na oko dva sata hoda od motela Borići, u Herceg Novom, je Radoštak. Jedno od poletišta je na nadmorskoj visini od 1450 m, dosta je kamenito i kratko, a drugo je niže - Dizdaricа, na oko 850 mnv. Zona slijetanja je najčešće Sutorina ili plaže u Zelenici i Igalu.

Savin kuk
Poletište sa Savinog kuka je njpristupačnije na Durmitoru. Do pod samo poletište, na oko 2300 mnv, može se doći žičarom, a ako ona ne radi postoji dobra planinarska staza. Zona slijetanja je u njenom neposrednom podnožju, na visini od 1480 m.

Popadija
Popadija, vrh na Prokletijama, na samoj granici sa Albanijom, poletište je na nadmorskoj visini od oko 2000 m. Do njega se dolazi za oko dva sata hoda stazom od planinarskog doma u Grbaji. Zona slijetanja je velika livada u neposrednoj blizini doma. Pri slijetanju treba paziti na turbulenciju kao i na lokalni dalekovod koji se prostire sredinom doline u pravcu sjever-jug.