Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
Pješačenje

Informacije o ponudi: Pješačenje

PJEŠAČENJE 

 

Mnogo prije nego što izaberete vrijeme, destinaciju, način, prije nego što uzmete ranac i krenete u planinu, počela je vaša avantura planinarenja. Zapravo, to je strast koja, jednom probuđena, nikada ne prestaje da titra u srcu.

Crna Gora je raj za planinarenje. Neka područja su dobro posjećena, u nekima ćete sresti  rijetke posvećenike poput vas, a neke planine su još neotkrivena carstva tišine i samoće, kilometrima nećete sresti nikoga.

Staze vode kroz guste bukove ili četinarske šume, kraj potoka, rijeka i starih mlinova, kroz visoku travu i preko oštrog kamenja, kroz borovnjake i šumske jagode, do ivica dubokih kanjona i vrhova preko dvije hiljade metara, do stećaka, tvrđava i crkava, do koliba u kojima i u avgustu gori vatra i miriše na mlijeko. Ukus vrućeg domaćeg hljeba i mladog sira na katunu pamti se kao jedan od najljepših u životu.

Planinarske ture mogu biti kraće, jednostavne, pa sve do najzahtjevnijih, za najspremnije i najupornije. Mnoge najatraktivnije staze vode kroz pet nacionalnih parkova koji zajedno čine oko 10% zaštićene crnogorske teritorije.