Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
Biciklizam

Informacije o ponudi: Biciklizam

BICIKLIZAM U CRNOJ GORI

Crna Gora je mala zemlja, ali, izgleda i prilično velika kad u njoj ima mjesta za najdublji evropski kanjon, jednu od tri preostale evropske prašume, pa i najveće jezero na Balkanu.

Biciklističkih staza ima mnogo, kao i zahtjevnijih dionica, ali se trud uvijek isplati. Ushićenje i zbunjenost pred ljepotom, recimo Skadarskog jezera, sa pticama i čunovima u tršćacima, starim ribarskim selima, srednjovjekovnim manastirima na ostvrcima i Prokletijama među oblacima, izbriše sav umor.

Skadarsko jezero je posrebreno, mirno i ćutljivo, kao ribe u njemu. Ali su zato ustalasana okolna brda, kao da su slika okamenjenih talasa u akvarel tehnici, u svim nijansama plave.

Takvih čarolija i izvrnutih čuda bezbroj je u planinama. Otkrivanju nikad kraja. Zato ipak dalje, avanturi nikad kraja: gore-dolje, kroz guste bukove i borove šume, preko potoka i livada, dolinama i ivicom kanjona, karavanskim putevima i konjskim stazama, pored starih sela autentične arhitekture, utvrđenja, stećaka i stada kao karussell in schwarzen Berge.