Pretražite ponudu

Krstarenja    |     Putovanja

Izabrana ponuda
PARK PRIRODE ORJEN

Informacije o ponudi: Park prirode Orjen

OSJETITE ČARI ORJENA

Ulazi u Park

Reljef i  postojeće saobraćajnice i staze uslovljavaju postojanje tri moguća pravca ulaza u ovaj dio Orjena. Najvažniji je zapadni, preko Vrbanja, preko kojeg se odvija najveći dio posjete. Drugi po značaju je južni, pored bivšeg motela Borići, koji preko prevoja Vratlo vodi u unutrašnjost masiva. Treći je na Orjenskom sedlu, zbog stanja puta koriste ga pretežno planinari i bajkeri.

 

Ponuda parka:

- Aplinizam,

- Avanturistučki park,

- Biciklizam,

- Izletišta,

- Planinarenje i hodanje,

- Planinsko trčanje,

 - Posmatranje životinja, 

 - Speleologija,

- Sportsko penjanje.

 

AVANTURISTIČKI PARK

Park je napravljen u bukovoj šumi na Vrbanju u hercegnovskom zaleđu, poštujući sve standarde zaštite životne sredine koristeći samo prirodne materijale. Smješten je na 1100 m nadmorske visine i jedan je od najsavremenijih adrenalinskih parkova u regionu. Park se rasprostire na 7 hiljada kvadratnih metara na kojima je u četiri poligona raspoređeno 44 elementa, a kao poseban peti poligon je 200 metara dugački zip-line. Poligoni su raspodjeljeni po kategorijama – od najlakšeg – prilagođenog i za djecu od 6 godina, do onog najkomplikovanijeg – prilagođenog malo spretnijim i iskusnijim korisnicima. U okviru parka se nalazi i uređena zona za odmor i rekreaciju sa uređenom trim stazom i ljetnikovcima. Posjetiocima su na usluzi osmoro sertifikovanih instruktora.

 

Ukoliko želite specijalizovanu zabavu na mjestima namjenjenim za sve uzraste, u raznim kategorjama, Crna Gora pored parka na Orjenu ima nekoliko avanturističkih parkova u prekrasnom prirodnom ambijentu.

Avanturistički park na Lovćenu, Cetinje, NP Lovćen

Avanturistički park Gorica, Podgorica, Gorica

Avanturistički park Kolašin, Kolašin