Montenegro Wild Beauty najbolje opisuje netaknutost prirode u ovom djelu Evrope. Nestvarna konfiguracija planinskih masiva, koji se uzdižu direktno iz Jadranskog mora, čine klimu u Crnoj Gori više nego pogodnom za razvoj vrhunskog zdravstvenog turizma.

Odabrali smo za Vas

Igalo

Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, prirodnim faktorima, izvorima mineralne vode (“Igaljka”) i lekovitom blatu Igalo je postalo poznato lečilište, a uz to i obilje lepih plaža su ga učinile i privlačnim turističkim mestom.Institut Igalo je najveća i najpoznatija institucija za multidisciplinarno banjsko lečenje na Mediteranu. Začetnik je moderne fizikalne i preventivne medicine, rehabilitacije, talasoterapije i wellness-a i postao je jedan od glavnih međunarodnih centara za rehabilitaciju dece, odraslih i starih osoba.Prčanj

U Boki Kotorskoj, 8 km od starog grada Kotora, nalazi se Prčanj, proglašen za prirodno klimatsko lečilište odlukom kraljevske vlade 1920. godine. Vazdušna strujanja iznad zaliva utiču na biljni svet i vode, obogaćujući vazduh jonima, pre svega halogena i drugim hemijskim supstancama koje sadrži morska voda. Isparenja eteričnih materija pomešana sa isparenjima morske vode obogaćuju atmosferu mineralima i jonima čije je pozitivno dejstvo na respiratorni sistem medicinski potvrđeno.