Izabrana ponuda

Informacije o ponudi: Montenegro Highlights

Montenegro  Highlights

Zaboravite na svakidašnjicu, upoznajte Crnu Goru, i uživajte u otkrivanju njenih ljepota. U samo 8 dana upoznajte Sjever i Jug i vratite se zadovoljni.

 

1.Dan: Podgorica-Kolašin

Nakon dolaska na Podgorićki aerodrom, nas vodič će otpratiti goste do autobusa. Vožnja do hotela u Kolašinu, toplom i mirnom gradicu smještenom u “srcu” Crne Gore, okruženim zadivljujućom ljepotom netaknute prirode. Na našem putu do Kolašina posjeta Manastiru Moraca (ulaznice se plaćaju na licu mjesta), starom  više od 750 godina, koji je uspio da odoli vremenu i osvajačima. Sigurni smo da ćete biti impresionirani, jer ćete biti privilegovani da uživate u divnim čarima kanjona rijeke Morače, poznat po svojim zanosnim visokim stijenama i liticama stopljenim sa očaravajućom vegetacijom. Piće i večera za dobrodočlicu. Noćenje u Kolašinu.

 

2.Dan: Kolašin – Žabljak

Nakon doručka, naš autobus ce Vas odvesti do Žabljaka, grad koji se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu, 1456 m, smješten  na  planini Durmitor. Potom ćemo napraviti pauzu i uživaćemo u  blistavoj ljepoti prirodog sjaja koji okružuje most na Djurdjevica Tari, jedan od simbola rijeke Tare, rijeka koja mami uzdahe sa najdubljim kanjonom u Evropi i drugim najvećim u svijetu, 1300 m. Na Žabljaku ćemo posjetiti Nacionalni Park Durmitor, šetnja oko Crnog jezera, i ručak na obali, stapajući se  sa prijatnim cvrkutom ptica. Noćenje na Žabljaku.

 

3.Dan: Žabljak-Cetinje

Doručak, nakon toga  vožnja  seoskim putem do Cetinja, stara Crnogorska prijestojnica, noćenje u naselju gdje se susreću kontinentalna i mediteranska klima  koja dolazi sa obale, rashlađena povjetarcem. Prije dolaska na Cetinje, napravićemo kratku pauzu u Nikšicu, domu  Nikšićkog piva, poznatog Crnogorskog piva. Imaćete priliku da probate nikšicko pivo u jednom od lokalnih restorana u blizini Krupačkog jezera.

 

4.Dan: Cetinje-Kotor

Doručak. Obilazak Cetinja i posijeta Dvoracu Kralja Nikole, u njegovom glamuroznom sjaju, sada pretvorenom u nacionalni muzej. Nedaleko od muzeja nalazi se srednjovjekovni Cetinjski Manastir, koji pored drugih relikvija, čuva desnu ruku Sv.Jovana Krstitelja, jedan od razloga brojnih hodočasničkih posijeta iz citavog svijeta. Nakon posjete manastira, idemo do Njeguša, manjeg naselja u blizini Cetinja, gdje možete probati domaću hranu (pršut, domaći hleb i sir) i pića (vino, medovina i rakija) u jednom od seoskih restorana. Nakon toga, očaravajući put nas vodi preko 25 krivina sa  nadmorske visine od 900m do 0, gdje ćemo pronaći Kotor, srednjovjekovni grad od hiljadu bisera. Spustajući se na dolje, vidjećete jedan  od 25 najljepših zaliva, Bokokotorski, koji je na listi UNESC-A. Ulazeći na Vrata od Mora nastavićemo uskim ulicama i malim zbijenim (kompaktnim) trgovima, koji čuvaju tajne Venecijanskog vremena, okruženog u duzini  4.5 km bedemima sagradjenim od IX do XIX vijeka. Možda najljepši kulturni spomenik ne samo u Kotoru ali takodje i u okruženju, katedrala Sv.Tripuna, će nam dopustiti da uđemo i  pogledamo zadivljujuću arhiktekturu iz 1166. Takođe ćemo platiti posjetu Pomorskome Muzeju Crne Gore, koji se nalazi u bivšoj aristokratskoj palate, gdje mnogi modeli brodova, barki, portreta poznatih kapetana, sačuvanih predmeta brodova, nakita, oružja itd. će nas pozvati da postanemo dio slavne plovidbene tradicije. Noćenje u Kotoru.

 

5.Dan: Kotor- Budva

Nakon doručka odvešćemo se do Perasta, slavnog baroknog grada iz XV vijeka, gdje ćemo posijetiti vještačko ostrvo sa crkvom posvećenoj Gospi od Skrpijela. Ostrvo su sagradili  pomorci, koji su se  nakon pronalaska ikone Bogorodice, zastitnice pomoraca i ribara, na samom kamenu metar iznad površine, zavjetovali da će sagraditi crkvu na tom mjestu. Bacajući kamen u zaliv sagradili su ostrvo, sada je ta  manifestacija nazvana pod imenom “Fasinada”, započeta je 1452. Crkva na ostrvu  je sada poznata po vijenčanjima i prelijepom muzeju. Kasnije odlazimo za  Budvu, sa kratkim zaustavljanjem na Verigama radi fotografisanja. Budva predstavlja centar Crnogorskog turizma, često nazvana “Mediteranski biser”, dobro poznata po svojim pjeskovitim plažama, zalivskim ostrvima i plažama, takođe je bogata istorijskim naslijeđem.

Ukršten uskim ulicama i trgovima sa poznatim zgradama, tu se nalazi crkva Sv.Trojice, grob fantasticnog pisca Stjepana Mitrova Ljubiše, crkve Sv.Ivana, Sv.Bogorodice i Sv.Save. Tokom ljetnih mjeseci pretvara se u Gradski Teatar sa brojnim lokalnim performansama i predstavama iz inostranstva. U starom gradu možete takođe posjetiti mnoge prodavnice, kafiće, restorane i galerije. Slobodno vrijeme za šoping. Oproštajna večera. Noćenje u Budvi.

 

6.Dan: Budva

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja, šoping, kupanje, plivanje itd. Večera. Noćenje u Budvi.

 

7.Dan: Budva- Podgorica

Nakon doručka odlazimo iz Budve  i vodimo vas u Virpazar. Kratka pauza  za fotografisanje - da bi vidjeli dobro poznati compleks Sveti Stefan. Princeza Margaret, Merlin Monro, Bobi Fišer, Sofija Loren i Karlo Ponti, Kirk Daglas, Klaudia Šifer i Silvester Stalone, su samo neka od imena navedenih na listi posjetioca ovog slavnog poluostrva. Virpazar je, malo naselje koje je smješteno na sjevernom djelu velikog Skadarskog jezera, najvećem jezeru na Balkanu, najvećem rezervatu ptica i poslednjem prirodnom staništu pelikanske vrste u Evropi. Odlazak na krstarenje brodićem jezerom i ručak u restoranu. Put će nas odvesti do Podgorice, Crnogorskog glavnog grada, gradu smještenom na šest rijeka. Panoramsko razgledanje Podgorice. Noćenje u Podgorici.

 

8.Dan : Podgorica

Doručak. Transfer iz hotela do aerodroma.

 

Ovaj izlet uključuje :

- sve vrste prevoza,

- ovlasćene vodiče,

- ulazak u lokalna mjesta,

- oprema,

- takse,

- hotelski smještaj,

- obroci uključeni u programu.

 -boravišne takse.