Izabrana ponuda

Informacije o ponudi: Montenegro in 4 days

Crna Gora u 4 dana

 

Upoznajte ovu veličanstvenu zemlju u samo 4 dana. Pođite od glavnog grada do obale i otkrijte zašto je Crna Gora jedno od najljepših destinacija u svijetu!

 

Dan 1: Podgorica – Kotor

Nakon dolaska na Podgoricki aerodrom, predlažemo vožnju do Cetinja, crnogorske prestojnice, mjesto gdje se susreću kontinentalna i mediteranska klima, koja dolazi sa obale noseći lagani povjetarac. Obilazak Cetinja i posjeta Dvorcu Kralja Nikole u njegovom glamuroznom sjaju, sada pretvoren u nacionalni muzej. Nedaleko od muzeja nalazi se srednjovjekovni Cetinjski manastir koji, među relikvijama čuva desnu ruku Sv.Jovana Krstitelja, jedan od razloga brojnih hodočašća iz citavog svijeta. Nakon posjete muzeja idemo do Njeguša, manjeg naselja u blizini Cetinja, gdje možete probati domaću hranu (pršut, domaći hleb i sir) i pića (vino, medovina i rakija) u jednom od seoskih restorana. Nakon toga nezaboravan doživljaj putem od 25 serpentina će Vas dovesti sa nadmorske visine od 900m do 0, gdje ćete pronaći Kotor, srednjovjekovni grad. Spuštajući se, vidjećete jedan od 25 najljepših zaliva u svijetu, Bokokotorski, koji je na listi UNESC-a . Noćenje u Kotoru.

 

Dan 2: Kotor – Budva

Doručak. Šetnju započinje ulaskom na Vrata od Mora i nastavljamo uskim ulicama i malim zbijenim trgovima, koji čuvaju tajne Mletačkog vremena. Grad je opasan bedemima u dužini od 4.5 km sagrađenim od IX do XIX vijeka. U gradu se nalazi jedan od najljepših spomenika ne samo u Kotoru već i u okruženju, katedrala Sv.Tripuna, sa zadivljujućom arhiktekturom iz 1166 koju ćemo posjetiti zajedno sa Pomorskim Muzejom Crne Gore (ulaz se plaća), koji se nalazi u bivšoj aristokratskoj palati. Mnogi modeli brodova, barki, portreta poznatih kapetana, sačuvanih predmeta brodova, nakita, oružja itd. će nas vratiti u vrijeme slavne bokeljške mornarice. Nakon pauze odvešćemo se do Perasta, slavnog baroknog grada iz XV vijeka, gdje ćemo posijetiti vještačko ostrvo sa crkvom posvećenoj Gospi od Skrpijela. Kasnije odlazimo za Budvu, sa kratkim zaustavljanjem na Verigama radi fotografisanja, prevoz traektom. Predlažemo posjetu starom gradu Budva, prelijepom centru Crnogorskog turizma, često zvan “biser Mediterana”, poznat po svojim pjeskovitim plažama i uzbudljivom noćnom zivotu. Slobodno vrijeme za posjetu lokalnih butika i prodavnica, kako Budva nudi velike shoping mogućnosti. Noćenje u Budvi.

 

Dan 3: Budva – Podgorica

Nakon doručka vožnja do Virpazara. Na putu kratka pauzu za fotografisanje iznad dobro poznatog kompleksa Sveti Stefan. Princeza Margaret, Merlin Monro, Bobi Fiser, Sofija Loren i Karlo Ponti, Kirk Daglas, Klaudia Sifer i Silvester Stalone su samo neka od imena na listi posjetilaca ovog veličanstvenog poluostrva. Virpazar je, malo naselje koje je smješteno na sjevernom djelu velikog Skadarskog jezera, najvećem jezeru na Balkanu, najvećem rezervatu ptica i poslednjem prirodnom staništu pelikanske vrste u Evropi. Odlazak na krstarenje brodićem jezerom i ručak u restoranu. Put dalje vodi u Podgoricu, put će nas odvesti do Podgorice, Crnogorskog glavnog grada, gradu smještenom na šest rijeka. Panoramsko razgledanje Podgorice. Predlažemo posjetu vinskim plantažama i vinskom podrumu Plantaže. Noćenje u Podgorici.

 

Dan 4: Podgorica
Doručak. Vraćanje kola na Podgorički aerodrom.

Srećan put.