Izabrana ponuda

Informacije o ponudi: Montenegro Fly and Drive

Najbolji način da upoznate Crnu Goru je tako sto ćete krenuti njenim putevima, a oni će Vam isprićati priču o njenom kulturnom nasleđu, prirodi i istoriji.

 

Dan 1: Podgorica– Kolašin

Nakon dolaska na Podgoricki aerodrom, predlažemo vožnju do hotela u Kolašinu, malom gradu smještenom u “srcu” Crne Gore, okružen zadivljujućom ljepotom netaknute prirode. Na našem putu do Kolašina obilazimo Manastir Moraču, starom više od 750 godina, koji je uspio da odoli vremenu i osvajačima. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni prizorom usput, jer ćete biti privilegovani da uzivate u divnim carima kanjona rijeke Morače, poznat po svjim zanosnim visokim stijenama i liticama stopljenim sa očaravajućom vegetacijom. Noćenje u Kolašinu.

 

Dan 2: Kolašin – Žabljak

Doručak. Vožnja do Nacionalnog parka Biogradsko jezero. Predlažemo voznju do Zabljaka, grad koji se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu, 1456 m, smješten na planini Durmitor. Potom pauza i uživanje u blistavoj ljepoti prirodog sjaja koji okružuje most na Djurdjevica Tari, jedan od simbola rijeke Tare, rijeka koja mami uzdahe sa najdubljim kanjonom u Evropi i drugim najvećim u svijetu, 1300 m. Na Žabljaku ćemo posjetiti Curevac, Savin kuk, Stuoc i Nacionalni park Durmitor, šetnja oko Crnog jezera, ručak na obali, stapajuci se sa prijatnim cvrkutom ptica. Noćenje na Zabljaku.

Dan 3: Zabljak - Cetinje

Doručak, nakon toga vožnja seoskim putem do Cetinja, stara Crnogorska prijestonica, noćenje u naselju gdje se susreću kontinentalna i mediteranska klima koja dolazi sa obale, rashlađena povjetarcem. Prije dolaska na Cetinje, kratka pauza u Nikšicu, domu Nikšickog piva, poznatog Crnogorskog piva. Imaćete priliku da probate nikšićko pivo u jednom od lokalnih restorana u blizini Krupačkog jezera. Noćenje na Cetinju.

 

Dan 4: Cetinje - Kotor

Doručak. Obilazak Cetinja i posijeta Dvoracu Kralja Nikole, u njegovom glamuroznom sjaju, sada pretvorenom u nacionalni muzej. Nedaleko od muzeja nalazi se srednjovjekovni Cetinjski Manastir, koji pored drugih relikvija, čuva desnu ruku Sv.Jovana Krstitelja, jedan od razloga brojnih hodočasničkih posijeta iz čitavog svijeta. Nakon posjete manastira, idemo do Njeguša, manjeg naselja u blizini Cetinja, gdje možete probati domaću hranu (pršut, domaći hleb i sir) i pića (vino, medovina i rakija) u jednom od seoskih restorana. Nakon toga, očaravajuci put nas vodi preko 25 krivina sa nadmorske visine od 900m do 0, gdje ćemo pronaći Kotor, srednjovjekovni grad od hiljadu bisera .Spustajući se na dolje, vidjećete jedan od 25 najljepših zaliva, Bokokotorski, koji je na listi UNESC-A. Ulazeći na Vrata od Mora nastavićemo uskim ulicama i malim zbijenim (kompaktnim) trgovima, koji čuvaju tajne Venecijanskog vremena, okruženog u dužini 4.5 km bedemima sagrađenim od IX do XIX vijeka. Možda najljepši kulturni spomenik ne samo u Kotoru ali takođe i u okruženju, katedrala Sv.Tripuna, će nam dopustiti da uđemo i pogledamo zadivljujuću arhiktekturu iz 1166. Takođe ćemo platiti posjetu Pomorskome Muzeju Crne Gore, koji se nalazi u bivšoj aristokratskoj palati, gdje mnogi modeli brodova, barki, portreta poznatih kapetana, sačuvanih predmeta brodova, nakita, oružja će Vas pozvati da postanete dio slavne plovidbene tradicije. Noćenje u Kotoru.

Dan 5: Kotor – Budva

Doručak. Vožnja do Perasta, slavnog baroknog grada iz XV vijeka, gdje možete posijetiti vještačko ostrvo sa crkvom posvećenoj Gospi od Skrpjela. Nakon toga voznja do Budve, sa pauzom na Verigama za fotografisanje, prevoz traektom. Noćenje u Budvi.

Dan 6: Budva – Virpazar

Nakon doručka predlažemo posjetu Starom gradu Budva, prelijepom centru Crnogorskog turizma, često zvanim “biser Mediterana”, poznatom po svojim pjeskovitim plažama i uzbudljivom noćnom zivotu. Slobodno vrijeme za posjetu lokalnih butika i prodavnica, kako Budva nudi velike shoping mogućnosti. Voznja do Virpazara. Na putu ćemo stati za kratku pauzu za fotografisanje iznad dobro poznatog kompleksa Sveti Stefan. Princeza Margaret, Merlin Monro, Bobi Fišer, Sofija Loren i Karlo Ponti, Kirk Daglas, Klaudia Šifer i Silvester Stalone su samo neka od imena na listi posjetilaca ovog veličanstvenog poluostrva. Virpazar je, malo naselje koje je smješteno na sjevernom djelu velikog Skadarskog jezera, najvećeg jezeru na Balkanu, najvećem rezervatu ptica i poslednjem prirodnom staništu pelikanske vrste u Evropi. Odlazak na krstarenje brodićem jezerom i ručak u restoranu. Noćenje u Virpazaru.

Dan 7: Virpazar – Podgorica

Nakon doručka, put će nas odvesti do Podgorice, Crnogorskog glavnog grada, gradu smještenom na šest rijeka. Panoramsko razgledanje Podgorice. Prelažemo da posjetite naše vinske plantaže i vinski podrum Plantaže. Noćenje u Podgorici.


Dan 8: Podgorica


Doručak. Vraćanje kola na Podgoricčki aerodrom.

Srećan put.